Betulkan Postur

BETULKAN POSTUR ANDA

Awas! Ia terjadi tanpa disedari

Poor Vs Good

Postur badan yang baik adalah sangat penting untuk menjaga kesihatan fikiran dan tubuh. Jika anda mempunyai postur badan yang kurang baik, ia akan membawa anda kepada masalah kesihatan.

7 Kebiasaan Penyebab Postur Tubuh Bongkok

 1. Membiasakan bongkok karena rasa sakit
  Apabila anda mengalami sakit di belakang, leher atau bahagian lain dari tubuh, anda biasanya akan mengatasi rasa sakitnya dengan mengubahposisi tubuh anda supaya dapat menghilangkan rasa sakit tersebut.

  Bila kebiasaan ini dilanjutkan dalam jangka panjang akan menimbulkan perubahan postur dan menimbulkan rasa sakit atau cedera otot yang lebih parah.

  2. Tidak cukup zat
  Tulang belakang memerlukan nutrisi yang cukup untuk tumbuh dengan kuat dan tegak. Zat rendah dan kurangnya vitamin serta kalsium dapat mempengaruhi kekuatan tulang dan otot. Jadi, ia tidak memberikan kekuatan dan fleksibiliti yang cukup untuk menahan postur tubuh yang betul.

3. Berat badan berlebihan
Menurut dr Tina, berat badan berlebihan juga dapat menjadi alasan tubuh seseorang bongkok. Orang dengan berat badan berlebihan di sekitar perut biasanya memiliki masalah dengan tulang belakang bahagian bawah tertarik ke depan yang disebabkan oleh beratnya perut.

4. Cara berjalan
Cara anda berjalan dapat menjadi alasan postur tubuh yang buruk. Misalnya, jika anda selalu berjalan dengan kepala di bawah atau dengan bahu yang jatuh, ini dapat menyebabkan postur tubuh anda akan menjadi bongkok.

5. Pekerjaan
Pekerjaan yang terlalu banyak dilakukan di meja, seperti pekerja pejabatmenjadi penyebab paling umum belakangyang bongkok. Menurut dr Tina, pekerja pejabat sering duduk dengan posisi kerusi yang tidak menyokong tulang belakang. Akibatnya, belakang menjadi bongkok.

6. Membawa beban di satu sisi bahu saja
Masih banyak orang yang terbiasa membawa tas dengan beban berlebih di satu sisi bahu saja. Ini jugaakan membentuk postur yang tidak seimbang.

7. Gaya hidup
Pakaian dan sepatu sangat mempengaruhi postur. Pada perempuan yang sering menggunakan high-heels, mereka lebih terdedah kepada rmasalah postur tubuh.

Menurut dr Tina, selain high-heels, pemakaian sepatu bot, pakaian ketat, seluar jeans dengan pinggang rendah, dan ikat pinggang lebar dapat menyebabkan postur tubuh menjadi buruk.

Sebab, ketika anda menggunakan sesuatu yang tidak selesa seperti tali pinggang lebar atau sepatu bertumit tinggi, akan menyebabkan perubahan pusat graviti. Pada akhirnya, ini menyebabkan postur tubuh menjadi bongkok atau tidak tegak lagi.

– Dr. Tina Mahendrakar, ahli fisioterapi.

Bagaimana 'Pendakap Postur' Membantu

Pendakap Postur akan membantu memulihkan postur anda dan akan sentiasa memastikan anda duduk, berdiri atau berjalan dengan postur yang betul
Boleh dipakai di dalam atau di luar pakaian anda
Direka khusus supaya selesa dipakai

DAPATKAN SEGERA!

HARGA: RM55 SEUNIT

TIDAK TERMASUK POSTAGE

Dapatkan saiz yang sesuai dengan badan anda. Ukur saiz dada anda dengan teknik yang betul seperti yang ditunjukkan di bawah.Kemudian tentukan saiz yang sesuai dengan anda.

PROMOSI!

Dapatkan segera potongan harga sebanyak RM10

dan

postage percuma!

Terhad 100 unit sahaja.

Mengapa anda perlu beli dengan kami?

 • Kami adalah ‘dealer’ yang boleh dipercayai.
 • Kami mempunyai stok tersedia.
 • Penghantaran dalam Semenanjung Malaysia dalam 2 – 4 hari sahaja menggunakan kurier tempatan. (Anda mungkin terpaksa menunggu antara 3 hingga 4 minggu jika membeli dari agent yang memesan dari luar negara.)
 • Kami boleh dihubungi bila-bila masa untuk maklumat tempahan anda.
 • Kami bertanggungjawab ke atas setiap ringgit yang anda bayar.
 • Bank: Maybank
 • Akaun: 158181001313
 • Nama: Ramli bin Hashim

 Harga termasuk postage

 Legastrap – Pendakap Postur

 Seluruh Malaysia: RM45 (Harga Semasa / Offer)

 No. Akaun: 158181001313

Selepas membuat bayaran (Online Transfer atau Bank-in) sila hantar maklumat berikut:

 • Nama Penuh
 • Alamat email
 • Alamat Pos
 • No. Telefon bimbit

*PENTING: Sila attach sekali resit atau bank slip sebagai bukti pembayaran.

SAHKAN pembayaran anda dengan menghubungi admin di talian Whatsapp:

Klik sini ==> HUBUNGI KAMI